RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Дјеца са Косова у јуну у Брчком: Апел породицама да их угосте на седам дана

dav

Брчко ће, ове године, од 16. до 23. јуна, бити домаћин за око педесеторо дјеце, узраста од десет до 16 година, са Косова и Метохије. Ријеч је о најбољим ђацима из основних школа међу којима су и дјеца са потешкоћама у развоју.

План је да дјеца буду смјештена у породице у Брчком, због чега се сви они, који су заинтересовани да их угосте, позивају да се јаве на број 049/214-875 до краја фебруара.

Долазак дјеце са Косова и Метохије у 18 општина у Републици Српској и Брчко дистрикт, дио је пројекта који, већ осму годину заредом, проводи Одбор за помоћ Србима на Косову из Бањалуке.

На позив поменутог одбора се, међу многобројним градовима РС-а, одазвало и Српско, просвјетно и културно друштво “Просвјета” из Брчког, те узело учешће у овој хуманој активности.

“Позивамо грађане да угосте дјечицу са Косова. Све што треба да ураде јесте да се јаве у “Просвјету”, оставе своје личне податке и контакт телефон, те да наведу пол дјетета које желе да угосте. Најприкладније би било да нам се јаве породице са дјецом, која такође похађају основну школу, како би и једнима и другима, вријеме заједно проведено, било занимљиво”, рекла је сарадник у “Просвјети”, Ведрана Драгичевић.

Српске општине од Новог Града до Требиња и Брчко дистрикт ће у јуну посјетити укупно око 900 дјеце из косовских општина Обилић и Бабин мост код Газиместана, а у сваком граду ће, изузев редовних дешавања, за њих бити припремљен и посебан програм.

На конференцији за новинаре Српског, просвјетног и културног друштва „Просвјета“ су такође подсјетили јавност на, раније организовану, акцију намијењену дјеци ометеној у развоју, али и изградњи Дневног центра “Подржи ме” на Косову и Метохији која траје до 31. јануара.

С тим у вези су позвали грађане Брчко дистрикта да и наредна два дана искористе за позиве хуманитарног броја 1412 и, на тај начин, дарују једну конвертибилну марку за помоћ косовској дјеци.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Вече духовне поезије

Vladimir Matijević

Милић угостио малишане са Косова

Дејана Крстић

Брчко: Предавање о српским православним манастирима у Крајини

Миљана Ђурђевић