RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoIzbori 2020

Do sinoć JIS aplikacija prihvatila 25.511 glasova iz Brčko distrikta

Tokom minule večeri, Izborna komisija Brčko ponovno je prebrojala glasačke listiće sa 27 biračkih mjesta u Distriktu jer jedinstvena elektronska aplikacija koja sumira rezultate iz cijele BiH nije prihvatila sve izvješaje biračkih odbora sa terena.

Među biralištima sa kojih su se glasovi ponovo prebrojavati su, pored ostalih, Četvrti juli, Bijela, Brezovo Polje, MZ Centar, Donje Dubrave, Donji Brezik, Grbavica, Ivici, Grčica i Palanka.

Ponovno brojanje glasova sa biračkih mjesta, prema odredbama zakona, dešava se iz dva razloga. Prvo, kada određeni kandidat ima više pojedinačnih glasova od političkog subjekta na čijoj se listi nalazi i drugo, kada se broj listića u glasačkog kutiji ne poklapa sa zbirom ukupnih važećih i nevažećih glasačkih listića na određenom biračkom mjestu.

„Prije sinoć započetog ponovnog brojanja glasova sa 27 birališta, od 37.800 građana, koliko je prema dojavama  predsjednika biračkih odbora, izašlo na birališta, JIS aplikacija je obradila 25.511 glasova sa područja Distrikta“, rekla je predsjednica brčanske Izborne komisije, Andrea Mrkonjić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

ЦИК БиХ: Забрана објављивања резултата истраживања јавног мњења почела у 7 часова

Radio Brčko

Brčko: Biračkim odborima podijeljen izborni materijal, zaštitna oprema i dezinfekciona sredstva

Radio Brčko

U Brčkom će za predstojeće Lokalne izbore biti otvoreno 140 biračkih mjesta

Mirsad Arnautović