Brčko

Dom kulture u Brki još uvijek nije u upotrebi

Dom kulture u naselju Brka gotovo šest godina se gradi i još uvijek nije u upotrebi. Prema riječima Zehrudina Pekarića, predsjednika ove mjesne zajednice, uređenje unutrašnjosti objekta je, uz preostale sitnice, završeno, ali je ostalo finiširanje njegovog vanjskog dijela, za što je ovogodišnjim proračunom Distikta izdvojeno 75.000 maraka.

Razloge za zastoj realizacije ovog velikog projekta Pekarić nalazi u sporoj administraciji vladinih odjela, ali i u neriješenim imovinsko-pravnim odnosima. On je mišljenja da ni ove godine mještani Brke neće imati Dom kulture za čije je ulaganje, kako je podjetio, do sada uloženo preko 1,5 milijuna maraka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button