RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKoronavirus

Donesena naredba o policijskom času u Brčkom

Komandant Kriznog štaba Brčko distrikta BiH i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, na prijedlog Policije Brčko distrikta BiH, na telefonskoj sjednici Kriznog štaba donio je

N A R E D B U

Član 1.

(1) Zabranjuje se kretanje licima na području Brčko distrikta BiH u vremenskom periodu od 21,00 do 5,00 časova.

(2) Od stava (1) ovog člana, izuzimaju se svi zaposleni koji vrše službene dužnosti ili su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti u vezi proglašenja stanja prirodne nesreće zbog korona virusa, kao i zaposleni u pravnim licima u kojima se radi kontinuiteta proizvodnje, rad odvija u smjenama.

Član 2.

(1) Za provođenje ove Naredbe zadužuje se Policija Brčko distrikta BiH.

(2) Prema licima koja se ponašaju suprotno od člana 1. stav (1) ove Naredbe, Policija Brčko distrikta BiH postupa u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

Član 3.

Ova Naredba stupa na snagu danom donošenja i primjenjuje se od 22.03.2020. godine.

Novo radno vrijeme pekara i apoteka je do 20:00 časova, osim dežurne apoteke.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

1 komentar

Miralem Muminovič 22.03.2020. - 16:28 at 16:28

Ko izdaje propusnice ili je dovljno reć radim u toj firmi ?

Kometari su zaključani.