RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKoronavirus

Saopćenje Odjela za zdravstvo i ostale usluge (22.03.2020.)

Na području Brčko distrikta BiH do 22.03.2020. godine nije bilo registriranih slučajeva obolijevanja od korona virusa COVID 19.

Pod zdravstvenim nadzorom sa današnjim datumom do 11:30h nalazi se 850 osoba i oni su za sada bez simptoma respiratorne infekcije.

Ukupno testiranih osoba je 14. Do 19.03. testirano je ukupno četiri osobe na korona virus COVID 19, svi rezultati su negativni. Tokom 19. i 20.03. testirano je ukupno 10 osoba, od toga 5 osoba na graničnom prijelazu Gradiška od strane JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i 5 osoba od strane Pododjela za javno zdravstvo.

Za 5 osoba koje su testirane na graničnom prijelazu Gradiška od strane JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, rezultati su stigli i oni su svi negativni.

Za 5 lica koja su testirana od strane Pododjeljenja za javno zdravstvo rezultati su u obradi i čeka se na iste.

U razdoblju od 21.03.2020. od 13.00 h do 22.03.2020. do 07.30 h na broju 0800 50 606 ostvarena je sljedeća statistika poziva:

Broj primljenih poziva na koje je odgovoreno:  225
Broj propuštenih poziva:                                     61
Broj poziva na čekanju:                                      13.

Naređuje se svim građanima da se pridržavaju Rješenja o samoizolaciji bez obzira na rezultate testiranja.

Svi putnici koji ulaze u BiH dužni su se javiti Pododjelu za javno zdravstvo na besplatan broj telefona 0800 50 606.

Dana 22.3.2020. godine

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

BiH dobila preko sedam miliona eura pomoći za borbu protiv korona virusa

Radio Brčko

U Brčkom 28 novih slučajeva zaraze virusom korona

Radio Brčko

Brčko: Od posljedica virusa korona preminule četiri osobe, a registrovano 55 novih slučajeva zaraze

Radio Brčko