RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Dragana i Milena!

Život bez velike ljubavi nema velike radosti, ali ni velike žalosti. Traje i kruni dane. Sve ide sꞌ mjerom i laganim hodom. Nema strepnje, nema ni ushićenja. Program racija, od – do!

Sve poznato. Dogodi se nekad na početku neke ljubavne intrige da pomisliš, evo ga! Čovjek mog života … kad ono, avaj! Sve se pretvori u lug i vodu, nekad prije, nekad kasnije. Samom sebi u ogledalu života saopštiš presudu, nije vrijedilo iako se činilo da jeste, negdje u tragovima. Ljudi najčešće izbrišu sami sebe, planinu samelju u prah. Od veličine ostane ameba, samo mikroskopom vidljiva.

Velike ljubavi imaju i velike dimenzije u svemu, a naročito u bolu koji ostaje iza njih, onome, koji ostaje sam. To je težina olova od “imati sreću pa nemati“ jer je smrt tako ružna i zastrašujuća riječ. Sve ima alternativu, osim nje. Ona, (smrt) jedina tjera na misao i besmisao o životu.

Kad ode lučonoša srca, supstanca svakog smisla postojanja, počinje put bez povratka u more tuge i okean beznađa. Kakav je njen dan bio bez Sunca, buđenja bez Dragana, na njegovoj strani jastuka?
Ugasila se kao svijeća na vjetru, raspolućena, sama, u strašnom bolu otmjene joj duše.

Bila je Dragana i Milena!
Bila je sve od najboljeg!

Zbogom Primadono našeg života.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Istinonosac

Radio Brčko

KIOSKOK

Radio Brčko

BJELINA

Radio Brčko