RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

На данашњи дан прије 24 године звјерски убијене четири Српкиње из Шпионице

На данашњи дан навршавају се 24 године од, звјерски, и из користољубља, убијених наших мајки, сестара, Богдановић Стоје, Богдановић Милке, Јовић Маре и Гајић Смиље које су само хтјеле да се споје са својим пододицама и пређу на слободну српску територију. Ово је данас наведено у саопштењу Удружења породица српских несталих и погинулих бораца и цивила рата у Брчком у коме се такође наглашава:

“Чланови породица су незадовољни и огорчени радом Тужилаштва Брчко дистрикта, Основним Судом Брчко дистрикта,Тужилаштвом БиХ, Институтом за тражење несталих БиХ и свих других институција које се баве тражењем  несталих јер за 24. године нису у стању пронаћи посмртне остатке нити казнити починиоце овог тештог ратног злочина.

Зато данас исказујемо незадовољство баш на годишњицу убиства, ми немамо гдје запалити свијеће нити положити цвијеће за наше вољење чланове породица. Ми никада нећемо престати тражити своје мајке и сестре, само ћемо ми преузети у своје руке даље тражење јер више не вјерујемо у институције БиХ.

Само да Вас подсјетимо да је за њихово убиство окривљен Перо Ковачевић против кога је вођен поступак пред Основним судом Брчко дистрикта. Након ослобађајуће пресуде он је побјегао у Хрватску, гдје је након осам година према потјерници ухапшен и поново му се судило пред Апелационим судом Брчко дистрикта гдје је такође ослобођен“, наведено је у саопштењу у чијем потпису стоји – Ожалошћење породице несталих.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Na današnji dan prije 23 godine u BiH uvedena konvertibilna marka

Radio Brčko

Nastavljeno obilježavanje 27 godina od stradanja civila nesrpske nacionalnosti

Sanita Jerković Ibrahimović

Паја Патак први пут представљен јавности 10. јуна 1934. године

Radio Brčko