RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Dva nova kružna toka u Brčkom do kraja godine

Do kraja tekuće godine, JP „Putevi Brčko“ planira izgraditi dva nova kružna toka koji će biti smješteni na ulazu u „Eš“ naselje te u blizini stadiona nogometnog kluba Jedinstvo.

Direktor poduzeća Vlado Jevtić kaže kako će njihova izgradnja omogućiti lakši i transparentniji ulaz u grad i u naselja „Eš“ i Ivici, te frekventnije i brže prometovanje.

On dodaje kako trenutno najveći problem pri realizaciji ovih projekata predstavljaju imovinsko-pravni odnosi, odnosno pitanje vlasništva nad objektima koji se nalaze na području gdje je planirana izgradnja kružnih tokova no, zaključuje, za sada sve ide prema planu.

„Što se tiče samog rušenja objekta koji se nalazi na potezu kružnog toka koji je planiran za izgradnju u „Eš“ naselju, za njega je zadužen Odjel za javne poslove i koliko smo upoznati, tender je već raspisan i trebalo bi uskoro da se pristupi rušenju samog objekta. Mi se nadamo da će u međuvremenu biti gotov i projekt koji će izraditi Zavod za izgradnju i planiranje Brčko distrikta kako bismo mogli pristupiti daljnjoj realizaciji, izboru izvođača kroz javni tender. Nadamo se da, ako sve bude u skladu s našim planovima, da ćemo ova dva kružna toka, moći da završimo do kraja ove godine“, kaže Jevtić.

Za projekte izgradnje dva kružna toka, predviđen je iznos od oko 700.000 KM.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: U narednih 15 dana počinje izgradnja kružnih tokova kod stadiona i na izlazu iz “Eš” naselja

Mirsad Arnautović

Brčko: Sanacija i asfaltiranje puta na dionici Ilićka – Gredice

Suvad Alagić

Brčko: U tijeku radovi na izgradnji autobusnog stajališta u MZ Gorice

Sandra Živković