Brčko

Brčko: Rekorder je vlasnik vozila s 20 neplaćenih dnevnih karata

Javno poduzeće „Putevi Brčko“ ove godine je, zaključno sa 30. studenim, izdalo 12.000 dnevnih karata vozačima koji nisu platili parking. Prema riječima Mate Itrića, zamjenika direktora ovog poduzeća, od tog broja naplaćeno je 8.200  karata.

Poduzeće nastavlja s postupkom prikupljanja podataka o vlasnicima vozila koji nisu platili parking mjesto.

Mato Itrić

“Poslali smo 1.971 opomenu onim korisnicima koji nisu platili dnevnu kartu, a od kojih je većina iz Brčkog. Prema zakonskim odredbama, do sada smo pokrenuli 20 sudskih postupaka protiv onih korisnika koji su imali pet i više neplaćenih dnevnih karata. Od toga je sedam riješeno na sudu u našu korist”, istaknuo je Itrić, te dodao da je rekorder vlasnik vozila s 20 neplaćenih dnevnih karata.

Poduzeće je pokrenulo postupak prikupljanja podataka za blizu 200 nesavjesnih korisnika parking usluga s područja Distritka, i za njih 100 izvan Brčkog, a koje čeka sudski spor.

Itrić je napomenuo i to da Javno poduzeće “Putevi Brčko” provodi aktivnosti na modernizaciji informatičkog sustava Parking servisa, a koji će biti ažurniji po pitanju plaćanja parkinga mobitelom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button