Brčko

EUBD: “Dan otvorenih vrata” za buduće studente

Evropski univerzitet Brčko Distrikt (EUBD) danas je organizirao za buduće studente “Dan otvorenih vrata”. Veliki amfiteatar bilo je pretijesan da primi sve zainteresirane buduće studente iz Brčkog i skoro svih dijelova BiH.

Akademik Nedeljko Stanković, rektor Evropskog univerziteta u Brčkom je kazao da EUBD trenutno broji 3.120 studenata, dok u akademskoj 2019/20. godini univezitet, koji broji šest odsjeka očekuje, 600 novih studenata. On je još napomenuo da je Evropski univerzitet u Brčkom najbrojniji privatni univerzitet u BiH, a po opremljenosti zadovoljava sve visoke standarde.

Na svim fakultetima EUBD, i u narednoj akademskoj godini, jedna godina studija besplatna je u toku četverogodišnjeg školovanja za sve studente osnovnih studija koji upišu prvu godinu, a imaju državljanstvo BiH.

Anto Domić, dogradonačelnik Brčko Distrikta mišljenja je da je nakon ovolikog mnoštva mladih ljudi na “Danu otvorenih vrata” na Evropskom univerzitetu sazrelo vrijeme da se počne razmišljati o smještaju studenata u Brčko distriktu, bilo putem izgradnje studenstog centra ili na neki drugi način.

Svi maturanti koje smo anketirali bili su zadovoljni današnjom prezentacijom kadrovskih i tehničkih potencijala EUBD, a mnogi od njih razmišljaju da svoje dalje školova je nastave na ovom univerzitetu.

“Danu otvorenih vrata” na Evropskom univerzitetu u Brčkom, osim predsjednika Skupštine Eseda Kadrića, prisustvovale i brojne druge istaknute ličnosti iz javnog i društvenog života Brčko Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!