Brčko

Brčko: Evropski univerzitet primio preko 300 novih brucoša

Evropski univerzitet u Brčko distriktu danas je uručivanjem indeksa brucošima svečano ozvaničio početak nove akademske godine na ovoj visokoškolskoj ustanovi. Nastava će se uz poštivanje svih epidemioloških mjera  izvoditi u učionicama.

„Ovo je deseta generacija studenata koju upisujemo i do sada je već upisano 308 studenata što odgovara broju upisanih studenata od prošle godine. Nastava će se u zimskom semestru izvoditi u učionicama a u slučaju pogoršanja epidemioloških mjera preći ćemo na on-line izvođenje nastave“, istakao je prof. Nedeljko Stanković v.d. rektor-a ovog univerziteta.

On je dodao da svršeni studenti sa ovog univerziteta uglavnom vrlo brzo nakon završetka fakulteta pronađu  posao.

Akademik prof. dr Rudika Gmajnićprorektor za nauku i međunarodnu saradnju Univerziteta i dekan Fakulteta zdravstvenih nauka ističe da je i ove godine Evropski univerzitet ponudio i nova zvanja u skladu sa potrebama  tržišta.

“Na Fakultetu tehničkih nauka smo otvorili desetak novih i atraktivnih smijerova tako da imamo energetiku, robotiku i IT tehnologije a već tradicionalno veliki interes vlada za zdravstvene struke sestrinstvo, stomatologiju i  farmaciju”, kazao je prof. dr Rudika Gmajnić.

Iako je akademska godina počela danas konkurs za upis na ovom univerzitetu će biti otvoren do kraja ovog mjeseca.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!