RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

EVET – EFENDIJA

Britanski ministar odbrane Majkl Falon podnio je danas ostavku nakon što su se pojavile optužbe o njegovom neprimjerenom seksualnom ponašanju.

On je u pismu, upućenom britanskoj premijerki Terezi Mej, objasnio da ostavku podnosi jer njegovo prethodno ponašanje nije bilo u skladu sa visokim standardima koje pozicija ministra odbrane propisuje.

Ona je, u odgovoru, zahvalila Falonu na „dugoj i impresivnoj ministarskoj karijeri”.

Falon se početkom nedelje izvinio zbog incidenta iz 2002. godine kada je stavio ruku na koljeno jedne političke novinarke, ali nije ispitivan zbog tog incidenta – piše danas Politika.

Sve se krstim od sinoć kad je objavljena ova informacija!

Mora da je čovjeku neko dobro smjestio da zglaiže, ali se pitam kad bi kojim slučajem  kod nas na Balkanu se iznijele samo istine o seksualnim aktivnostima raznih velevažnih glavatih, ko bi ostao da radi?

Poslije Zane i “Dodirni mi kolena”, to dodirivanje ovlaš ili jače prešlo je u nivo hita godina! Za takav slučaj bi se smatralo da je čovjek zaslužio unapređenje iliti promaknuće!

Naše novinarke ako izađu iz nekih situacija i bliskih kontakata bez teških psihičkih trauma računaju da su dobro prošle. U domenu naučne fantastike je da se upre prstom u nekog “važnog“ čovjeka, a da se on javno izvini za dodir svile na koljenu i podnese ostavku, i to nakon 15 godina, to je futur, jednak letu na Mars!

Onomad mi je ispričao jedan ovdašnji direktor da mu je prije desetak godina čovjek, koji je tad već bio bivši direktor nekog ugostiteljstva, rekao u povjerenju, u stvari, dao savjet starijeg – “vladaj dok možeš”!

To podrazumjeva: uzmi sve što možeš, putuj na sve sajmove i simpozije od Teslića do Kopaonika, ne propuštaj nijednu manifestaciju i nijednu ženu iz firme koja ti se nađe u blizini. Ako se neko usudi i bude tolliko drzak da ti prigovori na ponašanje, izvrjeđaj ih svim uvredama i pošutaj da imaš čist prostor oko sebe. Direktorima i šefovima ne trebaju prijatelji oko njih samo evet-efendije, a po pisanju Ive Andrića to je bilo posebno zanimanje na dvoru Sultana, to je bio čovjek koji je klimao glavom na sve što Sultan kaže!

Zakonitu suprugu obavezno uslikaj s ljubavnicom na proslavi preduzeća, objavi na društvenim mrežama da svi vide da su one bliske prijateljice i da se Vlasi ne dosjete!

Društveni ugled će se povećavati geometrijskom progresijom, a s njim i sve ostalo proporcijalno, bar ćeš ti tako vidjeti da imaš XXL broj za šta god se rukom dohvatiš!

Odatle je poteklo da je svijet mali u odnosu na velike koji šefuju u njemu!

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.