Brčko

Evropski univerzitet uručio Odjelu za javnu sigurnost zaštitnu opremu

U prostorijama Evropskog univerziteta u Brčkom rektor ove institucije Nedeljko Stanković danas je Odjelu za javnu sigurnost Vlade Brčko distrikta BiH uručio oko 3.000 zaštitnih maski i desetak medicinskih odijela kako bi se što lakše borili protiv koronavirusa.

Šef Odjela za javnu sigurnost Edin Zaimović kazao da se u zadnje vrijeme pojavljuju društveno odgovorne organizacije kao i privredni subjekti koji pružaju pomoć u borbi protiv koronavirusa.

„Svjedoci smo da u zadnje vrijeme imamo i društveno odgovornih organizacija i privrednih subjekata, a jedna od njih je i Evropski univerzitet koji je pokazao svoju ozbiljnost i brigu za sve one koji se bave prevencijom i borbom protiv ove opake pojave koronavirusa. Zahvaljujem se puno na ovoj donaciji u ime Vlade Brčko distrikta BiH, institucija Distrikta i u svoje lično ime“, kazao je Zaimović i pozvao sve one koji su u mogućnosti da se na sličan način odazovu i pomognu kada je u pitanju u zaštitna oprema.

Rektor Evropskog univerziteta Nedeljko Stanković rekao je da je obaveza da se pomogne u ovim teškim vremenima kako bi se što lakše prebrodio aktualni problem.

„Mi smo kao i svaka odgovorna ustanova pokušali da pomognemo u ovim teškim vremena tako da smo nabavili oko 9.000 hirurških maski i oko stotinjak medicinskih odijela. Podijelili smo oko 6000 maski u Tuzli i oko 90 medicinskih odijela UKC-u Tuzla. Ovdje je ostalo oko 3.000 maski i oko desetak medicinskih odijela. Naša je obaveza da pomognemo u ova teška vremena kako bi se što lakše prevazišao ovaj problem“, kazao je Stanković.

Današnjoj primopredaji zaštitne opreme prisustvovao je i Denis Šehanović, tajnik Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH koji se zahvalio na doniranoj opremi i naglasio da je pomoć pružena u pravom trenutku posebno kada se zna da je teško nabaviti na tržištu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!