Brčko

Brčko: “Dan otvorenih vrata” u EUBD za buduće studente

Evropski univerzitet Brčko distrikt naredne sedmice organizuje za buduće studente Dan otvorenih vrata. Očekuje se dolazak maturanata iz Brčkog i drugih okolnih mjesta.

Osim za maturante iz Brčko Distrikta na Dan otvorenih vrata koji za svoje buduće studente EUBD organizuje osmi put zaredom, najavljen je i organizovani dolazak autobusima maturanata iz Tuzle, Srebrenika, Gradačca, Gračanice, Kalesije, Živinica, Doboja, Modriče, Bosanskog Šamca, Lopara, Bijeljine i drugih mjesta Bosne i Hercegovine.

Svečani prijem budućih studenata održaće se u velikom amfiteatru Univerziteta.

Nedeljko Stanković, rektor Evropskog univerziteta Brčko Distrita je, za Radio Brčko Distrikt, iznio podatak da je u akademskoj 2018/19. godini zabilježen broj upisanih studenata na EUBD za 25 posto, tako da univerzitet u Brčkom trenutno broji preko 3.200 studenata, magistranata i doktoranata.

Nedeljko Stanković

Stanković je na bazi provjerljivih  činjenica iznio podatak da je kadrovski i tehnički, Evrpski univerzitet u Brčkom najopremljeniji u Bosni i Hercegovini.

Na svjetskoj listi rangiranih univerziteta, koja je nedavno objavljena, Evropski univerzitet Brčko distrikt je u BiH na devetom mjestu, što je u odnosu na svjetsku listu univerziteta pomak od oko 3.500 mjesta.

Na svim fakultetima Evropskog univerziteta u akademskoj 2019/20. godini jedna godina studija besplatna je u toku četverogodišnjeg školovanja za sve studente osnovnih studija koji upišu prvu godinu, a imaju državljanstvo Bosne i Hercegovine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!