RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Филм “Палма” затвара овогодишњу Ревију руског фима у Брчком

Пројекцијом филма „Палма“ који ће вечерас бити приказан у Дому културе у Брчком са почетком у 19 часова  завршава се овогодишња Ревија руског филма која се одржава у организацији Амбасаде Русије у БиХ и Светосавске омладинске заједнице Брчко.

Церемонији затварања Ревије руског филма присуствоваће и представници Амбасаде Русије у БиХ. Тим поводом планиране су и изјаве за медије које ће дати Јуриј Пичугин, Оксана Пичугина, Срђан Блажић и Кристијан Ђокић.

Вечерашњи филм “Палма” је дјечија драма из 2021. године, невјероватна истинита прича о једном псу. Власник њемачког овчара по имену Палма, 1977. године лети у иностранство. Али Палма остаје за њим, сакривена на аеродрому да чека његов повратак. Ту упознаје деветогодишњег дјечака, Кољу, који је изгубио своју мајку. Палма и Коља постају најбољи пријатељи а њихово пријатељство и безусловна љубав инспирисали су и овај филм.

У оквиру овогодишње 12. Ревије руског филма Брчаци су имали прилику погледати пет остварења различитих жанрова руске кинематографије.

Све пројекције филмова у оквиру Ревије руског филма одржане су у Дому културе, а улазнице се продају по цијени од три марке. Приход од улазница помоћи ће раду Светосавске омладинске заједнице.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.