RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Građanska patrola u Brčkom počinje sa radom

Brčko distrikt postaje drugi grad u BiH koji je pokrenuo projekat pod nazivom “Građanska patrola”, koji preko posebne aplikacije za mobilne telefone omogućava građanima Brčko distrikta BiH da fotografijom ili kraćim videozapisom ukažu na komunalne, saobraćajne ili slične probleme u ovoj lokalnoj zajednici.

Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić je istakao da javna uprava na ovaj način želi ostvariti neposrednu komunikaciju s građanima koji će moći ukazati na sve ono što oni smatraju problemima u našoj lokalnoj zajednici. Ovaj projekat su zajednički pokrenuli Odjeljenje za stručne i administrativne poslove i Sektor za informisanje a implementirat će ga u saradnji s javnim preduzećima, Policijom Brčko distrikta BiH, Uredom za upravljanje javnom imovinom i Inspektoratom Brčko distrikta BiH.

„Ove institucije su delegirale po dva svoja službenika koji će komunicirati sa Sektorom za informisanje i odgovarati na upite u vezi s problematikom koju su građani kandidovali. Mislim da je ovo jedan dobar projekat koji nas značajno približava naprednijim lokalnim zajednicama koje su komunikaciju s građanima unaprijedile na najviši mogući nivo“ dodao je Milić.

Šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Srđan Blažić naglasio je da građani mogu prijaviti problem potpuno anonimno te da je riječ o modernoj i funkcionalnoj aplikaciji.

„Bilo kakvo preuzimanje drugih podataka s mobilnih uređaja građana neće biti moguće, osim onog što oni snime, slikaju i pošalju Sektoru za informisanje, koji će biti zadužen za daljnju distribuciju prijava” naglasio je Blažić

Gradonačelnik je naglasio da je za projekat „Građanska patrola“ izdvojeno svega 3.000 KM i dodao da je riječ o donaciji .

Recimo i to da korisnici „Građanske patrole“ aplikaciju koriste bez registracije, ne prosljeđuju svoje lične podatke kroz aplikaciju i sve proslijeđene prijave su anonimne.

Promo video za korištenje aplikacije “Građanska patrola Brčko” :

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчански пензионери у четвртак добијају шах на отвореном

Radio Brčko

Брчко: Почео 8. Међународни турнир за омладинске категорије

Vladimir Matijević

Брчко: Васкршњи пријем за представнике јавног живота у дистрикту

Vladimir Matijević