RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Gradonačelnik Domić obišao klizišta u Distriktu

Gradonačelnik Anto Domić obišao je danas Rašljane, Gornji Zovik i Štrepce, sela u Brčko distriktu koja su najviše stradala od klizišta usljed posljednjih kiša. U tim selima pedesetak kuća je neuvjetno i u većini njih mještani borave na osobni rizik.

U Rašljanima je još uvijek nekoliko zaselaka odvojeno od ostatka sela i tamo se može sam pješice preći. Presječena je cestovna komunikacija između Rašljana i Gornje Skakave. Nekoliko kuća je iseljeno. Slično je i u zaseocima Bunarić i Peškirići u Gornjem Zoviku. U Štrepcima je tridesetak kuća na isto toliko pojedinačnih klizišta. I u tom selu je nekoliko mještana iseljeno iz kuća radi sigurnosti.

Gradonačelnik Domić je kazao da se u ovom trenutku traži način za trajno zbrinjavanje nastalih klizišta, ali je već mnogo učinjeno kako bi žiteljima sela omogućili da se vrate u kuće i nastave život. Tek kada se sagleda cjelokupno stanje tražit će se trajno rješenje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.