RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Čestitka gradonačelnika Eseda Kadrića i zamjenika gradonačelnika dr. Ante Domića

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

dvadeset drugu godišnjicu postojanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine dočekujemo ispunjeni zadovoljstvom, ponosom i optimizmom, svjesni da Distrikt iz godine u godinu predstavlja zajednicu vođenu istinskim, životnim, evropskim vrijednostima, zajednicu koja služi kao primjer multietničnosti i multikulturalnosti, ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i u regiji.

Iako nam je pandemija predstavljala veoma ozbiljan izazov, trudili smo se da održimo stabilan ambijent za život i da nastavimo s  razvojnim aktivnostima. Tako smo, od prethodne godišnjice, započeli ozbiljne privredne projekte, intenzivno radili na aktivnostima i mjerama za unapređenje institucionalnog okvira i usvojili važne zakone kako bi se osigurao daljnji privredni napredak i poboljšala poslovna klima na području Distrikta.

Planiranom izgradnjom modernih saobraćajnica od regionalnog značaja, te započetom revitalizacijom brčanske Luke, naš geografski položaj u narednim godinama još više će dobiti na značaju. Vjerujemo da ćemo postati još poželjnije mjesto za život.

U protekle 22 godine u rješavanju brojnih infrastrukturnih i komunalnih problema imali smo značajnu pomoć međunarodne zajednice, institucija države Bosne i Hercegovine, ali i oba bosanskohercegovačka entiteta.

Osim u BiH, Brčko je po brojnim kulturnim i sportskim manifestacijama postalo prepoznatljivo širom regije.

Za to su svakako najzaslužniji stanovnici Brčko distrikta BiH. Danas kada obilježavamo 22. rođendan bez ikakvog ustezanja možemo s pravom reći da smo sredina koja istinski dijeli sve vrijednosti savremenog svijeta. U Brčkom ima mjesta za sve ljude bez obzira na njihovu pripadnost.

Ni Brčko distrikt BiH nije zaobišao povećan odlazak stanovništva, prvenstveno mladih ljudi u zapadne zemlje. Neke mjere koje smo donijeli, kao i još neke koje planiramo donijeti u skorijoj budućnosti, vjerujemo da će usporiti taj trend s kojim se suočava cijela regija.

U nadi da ćemo narednu godišnjicu Distrikta dočekati mnogo zadovoljniji, svim našim sugrađankama i sugrađanima čestitamo Dan Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, uz čestitke našim damama povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena.

Zamjenik gradonačelnika                                            Gradonačelnik

Anto Domić                                                                  Esed Kadrić

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Pilot projekat 100.000 maraka za subvencionisanje “utopljavanja” individualnih stambenih objekata

Admir Kadrić

Čestitka predsjednika i dopredsjednika Skupštine povodom Nove hidžretske godine

Radio Brčko

Čestitka brčanskog SBB-a povodom Dana nezavisnosti

Radio Brčko