RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Gran Prix Festivala „Dječija mašta može svašta“ osvojila Asja Đakić

Gran Prix Festivala „Dječija mašta može svašta“ koji je po petnaesti put održan u Brčkom, osvojila je Asja Đakić, učenica II OŠ Brčko Distrikta. Pobjednička pjesma nosi naziv „Poštar“.

U bogatom revijalnom dijelu Festivala nastupili su izvođači iz još šest zemalja, a tendencija organizatora, čiji je pokrovitelj Vlada Brčko Distrikta, je da ovaj brčanski festival postane internacionalni.

Jovan Adamov, umjetnički direktor Festivala „Dječija mašta može svašta“ kazao je da je ovo veoma značajan muzički festival za mlade i da već ima regionalnu reputaciju, te da bi bilo šteta da ovaj brčanski festival ne preraste u internacionalni i međunarodni.

Procjena organizatora je da je Festival u Brčkom, u proteklih 15 godina, pratilo 13. 500 gledalaca, dok su mališani koji su učestvovali na Festivalu poslije imali priliku predstavljati sebe i svoj grad Brčko na mnogobrojnim festivalima u zemlji i inostranstvu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Гост у програму “Радио Брчког” Давид Стевић, побједник музичког фестивала “Дјечја машта може свашта”

Radio Brčko

Брчко: У недјељу пријем за учеснике фестивала “Дјечија машта може свашта”

Radio Brčko

Брчко: Одабрано 16 музичких нумера које ће бити изведене на фестивалу “Дјечија машта може свашта”

Radio Brčko