RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Neophodno usvajanje “Strategije ruralnog razvoja”

Plan djelovanja Odjeljenja za poljoprivredu brčanske Vlade za minulu godinu, gotovo u cjelosti je realizovan. Akcenat je bio na jačanju ukupne poljoprivredne proizvodnje, za koju je kroz podsticaje, osigurano oko 12 miliona maraka.

Realizovan je i program planske sječe i obnove šuma u Distriktu, kao i regulacija vodotokova. U segmentu veterinarstva posebna pažnja posvećena je zaštiti zdravlja životinja.

„Osim daljih aktivnosti na pomenutom, prioritet u 2019. godini, biće usvajanje Strategije ruralnog razvoja koja ima za cilj intenzivnijim podržavanjem razvoja sela, ublažavanje ekomomske migracije i zaustavljanje odlaska madih sa ovog područija“, rekao je šef resornog odjeljenja, Zoran Gajić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко/Коронавирус: Влада сутра о захтјеву за набавком још 48.000 доза вакцина

Radio Brčko

Brčko: Pitanje lovostaja u Distriktu teško rješivo i naredne godine

Admir Kadrić

Влада Брчко дистрикта одржала двије редовне сједнице

Radio Brčko