RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Inspektorat Brčko distrikta odnedavno ima i inspektora za NVO, UG i fondacije

Tokom godine Inspektorat Brčko distrikta u prosjeku obavi oko 9.000 kontrola prema planu rada, i to u svim segmentima društvenog djelovanja. Značaj i funkcija u radu Inspektorata je kontrola i primjena svih zakona u Brčko distriktu.

Šef Inspektorata Brčko distrikta Adnan Drapić za Radio Brčko je napomenuo da je u zadnjih godinu dana napravljeno nekoliko pomaka u materijalno- tehničkom pogledu koji se ugledaju u nabavi novih računara za sve inspektore, nekoliko laptopa, donaciju dva terenska vozila, a pokrenut je i proces nabave novog namještaja zbog budućeg preseljanja u zgradu policije u centru grada u narednih par mjeseci.

Adnan Drapić

„Zbog pandemije u kojoj se nalazimo i asistiranja drugim institucijama, inspektori imaju vrlo dinamičan plan rada koji u konačnici rezultira svime onime što Križni štab Brčko distrikta očekuje od ove službe“, kazao je šef Inspektorata Adnan Drapić, i dodao da u inspektoratu trenutno nedostaju tri inspektora.

Drapić je napomenuo da je unazad par mjeseci uvedena i pozicija inspektora za nevladin sektor čiji je glavni zadatak primjena zakonitosti u radu NVO, UG i fondacija u Brčko distriktu, što je nova vrsta inspekcije koja je uspostavljena nakon usvajanja zakona o nevladinim organizacijama.

„Inspektor za NVO, UG i fondacije u Brčko distriktu praktično ima mogućnost da zakonski kontroliše sve aktivnosti nevladinog sektora u dijelu finansijskih troškova i svih drugih poslova u realizaciji svojih programskih projekata“, zaključio je Drapić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Od početka pandemije Inspektorat Brčko distrikta izdao preko 22.000 rješenja o izolaciji

Sandra Živković

Брчко: Апел на грађане да не купују сладолед произвођача “Марс”

Дејана Крстић

Inspektorat Brčko: Građani poštuju epidemiološke mjere

Sandra Živković