RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Inspektori u lovu na profitere u nesreći

Inspektorat Brčko distrikta izvršio je provjeru cjene roba u 36 trgovinskih objekata na području Distrikta i nisu utvrdile njihovo nezakonito povećanje, izjavila je šefica Inspektorata Senada Garić. U ovoj kontroli posebno su se fokusirali na cijene prehrambenih namirnica (brašna, mlijeka, vode za piće…).

«Očigledno da neko želi doliti ulje na vatru u ovako teškoj situaciji kada se borimo sa poplavama i spašavamo ljudske živote, jer smo sve detaljno provjerili, a i ja sam lično bila na terenu», rekla je Senada Garić.

Ona je dodala da smatra čistim dezinformacijama da je cijena kanistera sa pitkom vodom od 5 litara, 5 KM, kao i to da je vreća brašna od 25 kg 36 KM.

Ako neko od kupaca ima fiskalni račun iz kojeg je vidljiva ovakva nezakonita radnja, iz Inspektorata apeluju da takav račun dostave njima kako bi mogli poduzeti adekvatne radnje.

Inače, nezvanično doznajemo da nije isključeno da konkurencija međusobno i na ovakav način, želi nekoga «ocrniti» pred kupcima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.