RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Izabrani članovi Skupštine Gospodarske komore u Brčkom

Foto: Arhiv

Na jučer održanom izboru članova Skupštine Gospodarske komore izabrano je 37 članova od kojih će kasnije na skupštini biti izabrano predsjedništvo i Upravni odbor Komore. Tim povodom je predsjednik brčanske Gospodarske komore Dragan Đukić rekao kako su preliminarni rezultati potvrdili kvalitetan rad dosadašnjih rukovodećih tijela.

„Izbori su još jednom pokazali i potvrdili da je dosadašnje rukovodstvo radilo na ispravan način i pružalo dobru podršku gospodarstvenicima Brčkog. To su pokazali i preliminarni rezultati izbora koji potvrđuju da je dosadašnji rad bio dobar i kvalitetan, te mogu reći da su izabrani skoro svi isti ljudi koji su rukovodili Gospodarskom komorom i u prethodnom razdoblju“, kazao je Đukić.

Prema njegovim riječima, sljedeći korak je održavanje kontstitutivne skupštine koja će kao finalni produkt dati imena novog predsjedništva i Upravnog odbora brčanske Gospodarske komore.

„Sada čekamo službeni zapisnik s jučerašnjih izbora, za koje mogu spomenuti da su provedeni u korektnoj atmosferi i u skladu s rokovima koji su predviđeni. Kada dobijemo taj zapisnik, sazvat ćemo konstitutivnu sjednicu skupštine na kojoj će biti izabrani novi organi upravljanja Gospodarske komore“, rekao je Đukić.

Očekuje se da će proces izbora novih tijela upravljanja Gospodarskom komorom Brčko distrikta biti završen do kraja studenog tekuće godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.