RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Izaslanstvo Vlade Republike Srpske u posjetu Brčko Distriktu BiH

Ministar rada i braniteljsko-invalidske zaštite Vlade Republike Srpske Petar Đokić i ministrica za obitelj, omladinu i šport Nada Tešanović boravili su danas u Brčko Distriktu gdje su uz gradonačelnika Brčko Distrikta dr. Antu Domića obišli  poplavljena područja Krepšić i Vučilovac.

Gradonačelnik Domić je napomenuo da je u predjelu Krepšića uslijed poplave bujica odnijela most i da se kroz suradnju u prvome redu sa gospodinom Đokićem došlo do spoznaje da se to pitanje može riješiti. Prema njegovim riječima privremeni most koji bi uspostavio saobraćaj na prometnici Brčko – Lončari će na istoj lokaciji biti postavljen kada se stvore uvjeti za to i dok se voda sa poplavljenog područja povuče.  Ukoliko se bude povlačila dinamikom kao do sada, za oko dva dana se može pristupiti realizaciji tog posla.
“Republika Srpska je veoma zainteresirana da bude od pomoći ovome narodu i područjima koja su zahvaćena vodenom stihijom. Jednom općom solidarnošću, humanošću i razumijevanjem mislim da ćemo moći da normaliziramo život u narednim mjesecima, izjavio je Đokić. Tešanovićeva je rekla da je Vlada RS informirana o svemu i da se već ujutro na Kriznom stožeru zna tko što treba da radi. “Ono što bi posebno istaknula, to je solidarnost ljudi, jer čovjek kada je gladan, gladan je, bez obzira na vjeru, naciju i mi smo spremni da pomognemo takvima”, rekla je Tešanovićeva.
nada tesanovic
petar djokic 2
Izvor: www.bdcentral.net

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.