RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Izlaznost glasača u Brčko distriktu BiH oko 47 posto

Ukupna izlaznost stanovnika Distrikta na birališta je 46,78 posto odnosno od ukupnog broja glasača na Konačnom biračkom spisku za Distrikt, njih 63.809, svoje biračko pravo iskoristilo je 29.854.

«Za opciju Federacija BiH glasalo je 15.349 birača ili 41,13 procenata, a za opciju Republika Srpska 14.505, birača odnosno 54,84 posto. Sam proces glasanja protekao je u skladu sa zakonskim normama i nisu zabilježeni veći problemi niti incidenti bilo kakve vrste, što se odnosi na svih 136 birališa u Distriktu», rekla je predsjednica brčanske Izborne komisije Andrea Mrkonjić.

Inače, prvi preliminarni i neslužbeni podaci o ishodu glasanja za nivo Predsjedništvo BiH, te predsjednik i potpredsjednik Republike Srpske, mogli bi biti poznati, iza ponoći.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Ponovno brojanje glasačkih listića u Distriktu

Admir Kadrić

Uskoro počinju prva arheološka iskopavanja u Distriktu

Mirsad Arnautović

Policija Brčko distritka BiH: U toku kontrola i provjera legalnog oružja

Mirsad Zahirović