RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Izlaznost u Brki, Gornjem Rahiću i Maoči oko 50 procenata

Na području Mjesnih zajednica Brka, Gornji Rahić i Maoča, sva biračka mjesta, njih ukupno osam, otvorena su jutros na vijeme i izborni proces se odvijao bez većih  problema.

Prema prvim preliminarnim nepotvrđenim podacima izlaznost na ovim biračkim mjestima je bila oko 50 odsto od ukupno upisanih u birački spisak.

Prema riječima predsjednika biračkih odbora u ovim mjestima, najviše poteškoća je bilo sa entitetskim državljanstvom jer se veliki broj glasača nije nalazio na biračkim spiskovima iako imaju određeno entitetsko državljanstvo. Takvih je na ovim biračkim mjestima bilo i više desetina ili gotovo 10 – 20 odsto od ukupnog broja onih koji su došli da glasaju. Svi oni su upućeni u sjedište Izborne komisije u Brčkom kako bi tamo probali ostvariti svoje biračko pravo.

Osim ovih problema nije bilo drugih poteškoća koje su uticale na današnji izborni proces u Brki, Gornjem Rahiću i Maoči.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Do 11 sati izlaznost na birališta u Distriktu oko 15 procenata

Admir Kadrić

Гласање на бирачким мјестима у Првој основној школи и Гимназији протиче без проблема

Radio Brčko

ЦИК: Општи избори 2018. године у ФБиХ још нису завршени

Radio Brčko