RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoIzbori 2020

Izlaznost u Domu kulture, Prvoj OŠ, Četvrtoj OŠ i Gimnaziji oko 35 posto

Na više glasačkih mjesta u centru Brčkog glasanje se odvija bez većih poteškoća. Izlaznost na ovim biračkim mjestima do 15 sati je u prosjeku preko 35%.

Bojan Kovač, predsjednik biračkog odbora u Domu kulture je naglasio da se, na ovom biračkom mjestu, na spisku nalazi 867 birača, a da je do 15 sati glasalo njih 300. On je već ranije izjavio da od jutros veliki broj  građana ne može da glasa na ovom biračkom mjestu jer su registrovani da glasaju na drugim biračkim  mjestima te ih se upućuje da tamo iskoriste svoje biračko pravo.

Na jednom od biračkih mjesta u Četvrtoj osnovnoj školi na biračkom spisku se nalazi 851 birač i prema riječima  Gorana Vujnovića, predsjednika biračkog odbora, do 15 sati je glasalo 260 birača. Proces glasanja se odvija bez većih poteškoća uz primjenu svih epidemioloških mjera.

“Na jednom od pet biračkih mjesta otvorenih u Prvoj osnovnoj školi do 15 sati od 688 registrovanih birača glasalo je njih 240”, kazao je Momčilo Radušić, predsjednik biračkog odbora.

Amra Halkić, predsjednica jednog od dva biračka mjesta koji su otvoreni u Gimnaziji za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima je potvrdila da je do 15 sati svoje pravo da glasa na ovakav način iskoristilo 270 birača. Ona je naglasila da se na spisku za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima nalazi 5.194  birača.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Izlaznost građana u Mjesnoj zajednici Mujkići do 19 sati oko 50 posto

Sanita Jerković Ibrahimović

Parlament Velike Britanije još jednom o održavanju vanrednih izbora

Radio Brčko

U 07.00 sati otvorena birališta, građani glasaju za novu lokalnu vlast

Radio Brčko
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!