RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoIzbori 2020

Do 15.30 sati procenat izlaznosti u Brki, Gornjem Rahiću i Maoči kreće se oko 35 posto

U Brki, Gornjem Rahiću i Maoči, prema trenutnim informacijama, izborni proces u Brčko distriktu odvija se neometano i uz poštivanje epidemioloških mjera.

Na tri biračka mjesta u OŠ Brka prijavljeno je 2.150 birača, a glasanje je započelo na vrijeme i bez problema jutros u sedam sati.

Varisa Junuzović, predsjednica jednog od tri biračka odbora u Brki, kazala je da je u jednom biračkom odboru registrovano 663 glasača, do 15.00 sati glasalo je nešto iznad 35 posto upisanih birača, a glasanje se odvija nešto sporije zbog poštivanja epidemioloških mjera.

U OŠ Gornji Rahić, na tri biračka mjesta, pravo glasa ima 2.101 birač, plus šest birača koji su u izolaciji i koji će glasati uz pomoć mobilnog tima.

Zaim Karalić, predsjednik jednog od tri biračka odbora u Gornjem Rahiću, naveo je da je na ovom biračkom mjestu registrovano 850 birača, do 15 sati glasalo je nešto preko 300 osoba, a proces glasanja teče bez problema.

U Maoči na četiri biračka mjesta u Mjesnom domu prijavljeno je 2.737 birača, plus osam osoba u izolaciji i jedno nepokretno lice, koji glasaju uz pomoć mobilnog tima.

Alija Alibašić, predsjednik jednog od četiri biračka odbora u Maoči, kazao je da glasanje teče bez problema, uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Do petnaest sati glasalo je oko 35 posto glasača, s tendencijom stalnog rasta procenta birača.

Do 15.30 sati procenat izlaznosti u Brki, Gornjem Rahiću i Maoči kreće se oko 35 posto, a birači i dalje pristižu na glasanje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Najviše glasova u Brčkom dobio Milorad Dodik

Admir Kadrić

Локални избори у Сребреници и Добоју у недјељу, 21. фебруара

Radio Brčko

CIK BiH u ponoć objavio preliminarne, nezvanične, nekompletne izborne rezultate

Radio Brčko