RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Raspisan Javni poziv za dodjelu novčane nagrade studentima generacije prvog ciklusa studija

Odjeljenje za obrazovanje Vlade Brčko distrikta raspisalo je Javni poziv za dodjelu novčane nagrade studentima generacije prvog ciklusa studija, za šta je namijenjen iznos od 5.000 KM.

Kao i ranijih godina, ovaj iznos će se podijeliti u odnosu na broj prijavljenih kandidata koji ispunjavaju propisane uslove.

“U poređenju sa ranijim godinama, nema većih promjena, a uslovi koje aplikanti moraju ispunjavati jesu da studij finansira brčanska Vlada, jedan od dva entiteta, kanton ili država, da aplikanti imaju prebivalište u Distriktu, te da je kandidatima u periodu od 01.10.2021. do 30.09.2022. godine dodijeljen dokument o proglašenju studentom generacije“, kazao je Aleksandar Maksimović, šef Pododjeljenja za visoko obrazovanje i nauku.

Javni poziv je otvoren do 28.10. ove godine, a obrazac prijave na Javni poziv za dodjelu novčanih nagrada studentima generacije prvog ciklusa s područja Distrikta, može se preuzeti na info pultu u zgradi brčanske Vlade ili potražiti na web stranici Vlade Brčko distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.