RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Смјештај првих затвореника у затвор у Војковићима половином 2020. године?

Први затвореници требало би средином наредне године да буду смјештени у Завод за извршење кривичних санкција, притвора и других мјера БиХ, који се налази у Војковићима у Источној Илиџи, процјене су Министарства правде у Савјету министара у техничком мандату.

“Ово су реални рокови и прије тога није могуће да затвор почне са радом у пуном капацитету”, речено је Срни у овом министарству.

У Министарству правде у Савјету министара у техничком мандату истичу да доношење одлуке овог савјета о утврђивању датума почетка рада Завода само ствара претпоставке да ће затвор примити прве затворенике осуђене пред Судом БиХ, а казну служе у ентитетским затворима.

За стављање затвора у функцију, кажу у овом министарству, неопходно је предузети низ корака, а то је оспособљавање објекта и особља у потпуности да би затвореници могли бити примљени.

Доношењем одлуке, којом се 1. августа формира затвор, створиле су се претпоставке да се предузму ти кораци, а, прије свега, именовање вршиоца дужности управника.

Први задатак вршиоца дужности управника биће израда правилника о унутрашњој организацији и систематизацији у складу са прописима, а након тога тај акт је потребно упутити Савјету министара на сагласност.

Након добијања сагласности, слиједи рок од оквирно пет мјесеци за расписивање конкурса и пријем запослених, те додатних три до шест мјесеци неопходних за обуку особља.

Министар правде у Савјету министара у техничком мандату Јосип Грубеша изјавио је јуче да ће вршилац дужности управника затвора у Војковићима бити именован чим се за то стекну услови, односно након објављивања одлуке о почетку рада затвора у Службеном гласнику.

Савјет министара у техничком мандату усвојио је 23. јула одлуку, према којој затвор у Војковићима у Источној Илиџи почиње са радом 1. августа.

Затвор је формално почео с радом, али да би био пуштен у функцију неопходно је расписати конкурс за вршиоца дужности управника.

Извор: СРНА

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

I BiH ima svoju kriptovalutu – RXC uspješno listiran na svjetskoj berzi WhiteBit

Radio Brčko

Danas je Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Radio Brčko

Србија и БиХ позвале пограничне општине да пријаве своје пројекте за програме од 3,2 милиона евра

Radio Brčko