RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

JP “Putevi Brčko” aktivno radi na rekonstrukciji nekoliko cestovnih pravaca

Javno poduzeće „Putevi Brčko“ trenutno radi na rekonstrukciji nekoliko cestovnih pravaca u ruralnim područjima.

Pri kraju su i radovi na kružnom raskrižju u naselju “Eš”, čije se okončanje očekuje sljedećeg tjedna.

„U tijeku su radovi na cesti u Mjesnoj zajednici Omerbegovača za koju je izdvojeno 390.000 KM, zatim izgradnja platoa u MZ Vukšić u vrijednosti od 60.000 KM, izgradnja oborinske kanalizacije u MZ Maoča za koju je izdvojeno ukupno 380.000 KM i rekonstrukcija ceste Skakava-Lipovac ukupne vrijednosti 70.000 KM“, kazao je Jasmin Mešić zamjenik ravnatelja JP “Putevi Brčko“.

Prema Mešićevim riječima do sada je završeno nekoliko projekata na području Distrikta, a jedan od važnijih je svakako kružno raskrižje „Stadion“ Brčko, čija ukupna vrijednost iznosi 417.000 KM.

„Pri kraju su radovi i na kružnom raskrižju u naselju „Eš“ za koju je izdvojeno 560.000 KM, te se njegovo puštanje u promet očekuje sljedećeg tjedna“, dodao je Mešić.

Također, tijekom ove godine, navodi Mešić, planirano je postavljanje horizontalne signalizacije na brčanskim prometnicama, što je uobičajeno za jesensku sezonu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Око 35 ненаплаћених дневних паркинг карти

Миљана Ђурђевић

Brčko: Rekorder je vlasnik vozila s 20 neplaćenih dnevnih karata

Radio Brčko

Брчко: ЈП “Путеви” увећали приходе од наплате паркинга

Vladimir Matijević