Brčko

Brčko: Sanacija i asfaltiranje puta na dionici Ilićka – Gredice

Rehabilitacija podrazumijeva skidanje oba trenutna sloja asfalta i izradu dva nova sloja asfalta ukupne visine 15 cm

Na dionici od kružnog toka „Ilićka“ do table grada „Brčko“ u MZ Gredice, sutra će započeti radovi na sanaciji i asfaltiranju puta. Radovi se izvode u dužini od dvije hiljade i 260 metara, a rok za završetak radova je 30 dana.

Nadzorni organ nad izvođenjem radova ing. Dragan Peštić iz Vladinog Odjela za javne poslove naveo je da će se asfaltiranje puta na dionici Ilićka – Gredice raditi u dužini od 2.260 metara, a da je rok za izvođenje radova 30 dana.

ing. Dragan Peštić

Sredstva za radove u iznosu od 660.000 KM obezbijedilo je JP „Putevi“ Brčko.

Skupštinskom odlukom, iz svojih sredstava JP „Putevi“ rade četiri projekta rehabilitacije ulica u Brčko distriktu ukupne vrijednosti oko 2,5 miliona maraka.

Pomenuta dionica na Bijeljinskoj cesti jedna je do najfrekventnijih u Brčkom, kazao je Peštić.

Rehabilitacija podrazumijeva skidanje oba trenutna sloja asfalta i izradu dva nova sloja asfalta ukupne visine 15 cm.

Peštić je još kazao da će, ako vremenske prilike budu povoljne, asfaltiranje dionice Ilićka – Gredice biti završeno u roku od 30 dana.

Za vrijeme ovih radova saobraćaj će biti regulisan naizmjeničnim propuštanjem vozila pomoću svjetlosne saobraćajne signalizacije (gradilišni semafori) i ručno pomoću radnika na terenu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button