Brčko

JP “Putevi Brčko”: Završetak horizontalne signalizacije do kraja mjeseca

S obzirom na konstante kišne padavine prethodnih dana, proljetni radovi na horizontalnoj signalizaciji u Brčkom bili su otežani, tako da će završetak posla biti okončan koncem lipnja.

Prema riječima Jasmina Memiševića, zamjenika direktora Javnog poduzeća „Putevi Brčko“ u gradu je urađeno oko 70 posto posla, uglavnom razdjelnih i ivičnih linija. Ostale zone, zajedno s gradom, trebale bi biti završene najkasnije za deset dana. Kako je naveo, poduzeće na godišnjoj razini za proljetnu i jesenju horizontalnu signalizaciju uloži oko 90.000 maraka.

Jasmin Memišević

U proteklom razdoblju JP “Putevi Brčko” provelo je aktivnosti na postavljaju tzv. ležećih policajaca s vibracijskim trakama na 40 lokacija, a uz postavku prometnih znakova zabrane preticanja. Izvršene su i popravke postojećih oštećenih ležećih policajaca.  Za to je izdvojeno oko 60.000 maraka.

Poduzeće u okviru redovitih aktivnosti provodi i vertikalnu signalizaciju u kooperaciji s Vladom i Policijom Brčko distrikta. Najčešća meta vandalizma su, kako Memišević tvrdi, prometna zrcala, ali i velike putne table na kojima nerijetko osvanu grafiti.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button