RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Канцеларија Владе Српске на услузи грађанима и привредницима Брчког

Представници Владе Републике Српске поручили су данас грађанима и привредним субјектима у Брчком да им је Канцеларија Владе Српске у дистрикту на услузи и да се за сва питања могу обратити надлежним министарствима.

Представници Министарства управе и локалне самоуправе, Министарства привреде и предузетништва и Републичког секретаријата за расељена лица и миграције данас су у Канцеларији Владе Српске одржали састанак са грађанима и привредним субјектима у Брчком на којем је било ријечи о остваривању права у вези са стицањем ентитетског држављанства Српске и додјелом подстицаја за повећање плата радника у пословним јединицама у Српској.

Из Министарства управе у локалне самоуправе Српске је саопштено да је разговарано и о Регионалном програму стамбеног збрињавања избјеглих и расељених лица са овога подручја.

Грађани Брчко дистрикта су и овога пута показали заинтересованост за избор и промјену ентитетског држављанства.

Представници Министарства привреде и предузетништва Српске одговарали су на питања о правима привредних субјеката из Брчког која проистичу из прописа у надлежности Министарства, а тичу се поступка додјеле подстицаја за повећање плата радника.

Наиме, привредни субјекти који имају сједиште у Брчком могу остварити право на подстицај за повећање плата радника који су запослени у пословним јединицама у Републици Српској.

Најчешћа питања из области Секретаријата за избјегла и расељена лица односила су се на услове и могућности смјештаја и рјешавања стамбеног питања путем Регионалног стамбеног програма и могућности рјешавања проблема становања путем Пројекта ЦЕБ-два. Дио питања тицао се избјегличког статуса и права с тим у вези, те могућност додјеле помоћи из буџетских средстава.

Састанку је присуствовао и предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић, који је, овим поводом, посјетио Канцеларију Владе Републике Српске и показао заинтересованост за теме о којима је данас разговарано.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.