RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHBrčko

Супервизор Скенлан: Дистрикт треба бити пожељан за улагаче

Супервизор за Брчко Мајкл Скенлан изјавио је да ће успостављање вишемодалног транспортног чворишта, одговорне јавне управе окренуте ка грађанима, те стандарда који подразумијевају нулту толеранцију према корупцији и покровитељству политичких странака, омогућити да дистрикт постане пожељан за улагања.

Скенлан се данас састао са представницима Привредне коморе Брчко дистрикта и “Студен ен ко холдинга”, који су га информисали о стању у ком се налази локална привреда и мјерама које је потребно предузети како би се створила динамична атмосфера за развој пословања, нова улагања и отварање добро плаћених радних мјеста у приватном сектору, саопштено је из ОХР-а.

Напори који се предузимају на деминирању, што је кључни фактор за развој туризма у безбједном окружењу, напредују према утврђеним роковима како би се обезбиједило да Брчко дистрикт до јесени 2024. године буде у потпуности деминиран.

Рокови за реализацију свих ових реформи које воде ка повећању броја радних мјеста у приватном сектору били су тема разговора Скенлана са руководством Владе и Скупштине дистрикта, као и на састанцима са шефовима клубова СДС-а, НиП-а, СББ-а и СП-а, те независним посланицима Мејром Шечић, Ђорђем Поповићем и Абдулахом Иљазовићем.

Супервизор је нагласио и да власти дистрикта, а посебно извршни органи, имају додатну обавезу да отворено предоче како ће ове позитивне промјене бити усвојене и који су њихови стварни бенефити за грађане.

Овим кругом разговора завршен је низ састанака које је Скенлан одржао са представницима свих посланичких клубова и са независним посланицима у Скупштини дистрикта о неопходним законодавним корацима како би се ови циљеви достигли на прољеће.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Супервизор за Брчко Скенлан у посјети Дистрикту

Radio Brčko

Supervizor Scanlan pohvalio Policiju Brčko Distrikta

Radio Brčko

Supervizor Scanlan: Tempo provođenja reformi mora se ubrzati

Radio Brčko