RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Koordinacija temeljnih boračkih udruženja BD BiH upućuje čestitku povodom 30. godišnjice od formiranja Armije R BiH

Zvanična oružana snaga i jedina legalna vojna sila u možda najtežem periodu kroz koji je prošla naša domovina u svojoj dugoj historiji, nastala iz naroda i kao takva ličila na svoj narod. Pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine bili su obični ljudi, Bosanci Hercegovci, svih vjera i naroda koji su u Bosni i Hercegovini živjeli, a koji su činili živi zid odbrane golog života, načina življenja i volje naroda koji je na referendumu održanom 29. februara i 30 marta 1992.godine izabrao nezavisnost Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina kakvu danas imamo i kakva je vjekovima postojala trebala je biti brisana sa političke karte svijeta, ali evo je na zemlji djedova, s imenom, s jezikom, sa zastavom, sa oružanim snagama – možda ne savršena ali slobodna i nezavisna.

Iz tog razloga svim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine u Brčko distriktu BiH  i svim građanima koji Armiju R BiH doživljavaju kao svoju,

ČESTITAMO 15. APRIL DAN ARMIJE REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE.

KOORDINACIJA TEMELJNIH BORAČKIH UDRUŽENJA BRČKO DISTRIKT BIH

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Borci Armije R BiH iz Distrikta još uvijek ne mogu da ostvare pravo na mjesečnu finansijsku nadoknadu

Mirsad Arnautović