BrčkoKoronavirus

Krizni stožer produljio naredbe u svezi s radom ugostiteljskih objekata i protokolom za odvijanje nastave

Priopćenje za javnost

Stožer za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH donio je naredbu na prijedlog Kriznoga stožera zdravstva  kojom se svim ugostiteljskim objektima na području Brčko distrikta BiH u narednih 15 dana ograničava obavljanje djelatnosti do 23.00 sata, a petkom, subotom i nedjeljom do 24.00 sata uz obvezu poštovanja svih važećih preporuka i mjera za zaštitu od širenja koronavirusa.

Ugostiteljskim objektima na području Brčko distrikta BiH omogućava se 30 minuta tolerancije kao određeno razdoblje u kojem bi gosti bili dužni napustiti objekt nakon isteka propisanog radnog vremena.

Stožer je također na prijedlog Kriznoga stožera zdravstva, a nakon razmatranja stanja u školama s medicinske struke i uzimajući u obzir trenutačnu epidemiološku situaciju usvojio naredbu da protokol za početak nastave u svezi s COVID-19 sa svim pripisanim mjerama i narednih 15 dana ostaje na snazi.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!