RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Aktivnosti Odjela za javnu sigurnost prilagođene stanju pandemije

Sve aktivnosti osoblja za krizne situacije Vladinog Odjela za javnu sigurnost, od 15. marta kada je u Brčko distriktu proglašeno stanje prirodne nesreće, prilagođene su i limitirane stanjem pandemije, zbog čega je odloženo i nekoliko projekata i specijalističkih obuka osoblja.

Mirsad Hasanbašić, koordinator za krizne situacije u Odjelu za javnu sigurnost kazao je da je Odjel u punom kapacitetu sa svim raspoloživim ljudstvom i kapacitetima, kao dio Štaba za zaštitu i spašavanje, bio angažovan u saradnji sa Ministartvom sigurnosti BiH i Oružanim snagama BiH, na izgradnji karantinskog protora na  Gradskom stadionu, izgradnji dodatnih smještajnih kapaciteta u Tehničkoj školi, a rađena je i dezinfekcija javnih objekata, javnih površina, stambenih i poslovnih zona u Distriktu. U aktivnosti je sve vrijeme uljučeno i nekoliko nevladinih organizacija.

Mirsad Hasanbašić

Od ostalih aktivnosti izdvajaju se intervencije u Brki, Rašljanima i nekoliko zaseoka za vrijeme velikih padavina i sanacija nekoliko klizišta.

Zbog pandemije trenutno je odloženo nekoliko projekata. Projekat Evropske unije „Podrška civilnoj zaštiti“ koji je bio planiran u vidu obuka specijalisitčkih timova, takođe je na čekanju.

„Za iduću sedmicu u Ministarstvu sigurnosti planiran je sastanak sa timom iz Češke, a vezano za reorganizaciju i poboljšanje rada gorskih službi spašavanja i spasilačkog tima, koji egzistiraju u Brčko distriktu“, naveo je još Hasanbašić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Puštanje u rad tri područna vatrogasna doma sredinom sljedeće godine

Sandra Živković

Brčko: Obuka osposobljavanja za traganje i spašavanje u ruševinama od 4. do 11. rujna

Sandra Živković

Brčko: U stanici GSS-a proteklog vikenda uspješno održana obuka iz prve pomoći

Mirsad Zahirović