RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Kroz program poticaja Zavoda za zapošljavanje posao za 127 teže zapošljivih osoba

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta nedavno je na mrežnim stranicama objavio rezultate Javnog poziva poslodavcima za sufinanciranje zapošljavanja nezaposlenih osoba s aktivne evidencije Zavoda za 2020. godinu, koji je bio raspisan početkom rujna.

Za spomenuti Javni poziv izdvojeno je milijun maraka, a fokus je stavljen na zapošljavanje teže zapošljivih skupina ljudi s aktivne evidencije Zavoda.

U ovisnosti od stupnja stručne spreme, grupe će biti različito financirane, odnosno za osobe od nekvalificiranih do osoba sa srednjom stručnom spremom poslodavcima će biti isplaćeno 7.200 KM po osobi na razdoblje od 24 mjeseca, a za osobe s višom ili visokom stručnom spremom 9.600 KM.

Vršiteljica dužnosti direktora Zavoda Tamara Duvnjak-Mitrović istaknula je kako je 207 subjekata ispunilo potrebne uvjete, ali kako je s obzirom na financijsku konstrukciju podržano ukupno 127 osoba.

„Od podržanih 127 osoba, 33 osobe su u kategoriji viša i visoka stručna sprema, dok 94 osobe imaju stručnu spremu od NK do SSS. Ukupan iznos sredstava izdvojen za tih 127 osoba je 993.000 KM i to je neka financijska konstrukcija koja je zatvorena“, rekla je Duvnjak-Mitrović.

Rok za dostavljanje potrebne dokumentacije osoba s popisa završava s današnjim danom, a nakon čega će se potvrditi konačna rang lista poslodavaca s kojima će Zavod izvršiti potpisivanje ugovora o korištenju sredstava po Javnom pozivu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Javni poziv za oslobađanje plaćanja zakupnine poslovnog prostora

Mirsad Arnautović

Brčko: Uvažićemo mišljenja i prijedloge građana – poručuju iz Zavoda za projektovanje i razvoj grada

Admir Kadrić

Brčko: Uz pomoć Kluba za traženje posla 40 posto nezaposlenih osoba pronašlo posao

Radio Brčko