RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

Maturske ekskurzije će biti realizovane tamo gdje postoje bezbjedni uslovi

Danas je u zgradi Vlade Brčko Distrikta održan sastanak šefa Odjela za obrazovanje i direktora škola sa predstavnicima agencija koje se bave organizovanjem maturskih ekskurzija.
„Mi ćemo zajedno sa direktorima škola i vlasnicima agencija pokušati da riješimo problem tako da tamo gdje ne postoje bezbjedni uslovi za putovanje, mislim na putovanje i boravak djece u destinacijama koje su već zagovorene, ta ekskurzija se i ne realizuje, a sve u cilju da se zaštiti bezbjednost i zdravlje djece. Tamo gdje postoje bezbjedni uslovi, znači neka djeca idu.Tamo gdje su ekskurzije bile zakazane a morale biti odložene zbog neprilika koje su se desile, mi ćemo nastojati sa predstavnicima agencija da dogovorimo, da ili vrate novac koji su dobile u cjelosti, ili zajedno sa školom, roditeljima i školskim odborima vidjeti da se te ekskurzije realizuju kada vrijeme to dozvoli“, izjavio je za Radio Brčko Momčilo Poljić, šef Odjela za obrazovanje u Vladi Brčko Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.