RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Međunarodna procjena kvaliteta meda u Brčkom

U organizaciji Udruženja pčelara Brčko, juče je upriličeno treće po redu Međunarodno organoleptičko ocjenjivanje kvaliteta meda, na koje je pristiglo više od 250 uzoraka i to od pčelara iz Bugarske, Njemačke, Austrije, Švicarske, Makedonije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske i BiH.

„Kroz dosadašnje tri procjene uvidjeli smo da nam sami pčelari dosatavljaju mnogo kvalitetnije uzorke meda, što je jedan od temeljnih ciljeva priređivanja događaja, jer se na ovaj način i sami proizvođači edukuju da njihov med bude bez ikakvih dodataka. A, to podrazumijeva i ostatke od košnica ili pčelinjih nogica”, kazao je, u ime organizatora, Udruženja pčelara Brčko, predsjednik Veljko Živanović.

Inače, rezultati jučerašnje procjene kvaliteta meda, te uručivanje nargrada za najbolji med u BiH i međunarodne uzorke, biće objavljeni na posebnoj godišnjoj svečanosti Udruženja pčelara Brčko, koja je planirana početkom narednog mjeseca.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Upriličena edukacija o “api terapiji” i ljekovitim svojstvima matične mliječi

Admir Kadrić