RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Изабрано ново руководство Привредне коморе Брчко дистрикта

Бурна расправа обиљежила је данашњу изборну сједницу Скупштине привредне коморе дистрикта на којој су верифоковани мандати чланова скупштине на период од 24 мјесеца, те изабрана руководећа тијела ове институције.

Изабрани су ново Председништво, Управни и Надзорни одбор те Суд части, а комору ће према ријечима досадашњег предсједника Драгана Ђукића у наредниом периоду водити Санела Хаџајлић, док ће чланови преседништва, поред њега, бити и Велибор Јакић.

Jelenko Ilić

Неколицина привредника напустили су Изборну скупштину прије гласања о избору руководећих тијела и свој чин Јеленко Илић објашњава ријечима да су привредну комору како је рекао „преузели радници Бимала већински, а други привредни субјекти су остали вани“.

Илић сматра да је главни проблем што су у председништву Привредне коморе два члана из исте интересне сфере. Он је затражио да се избори понове, али његов захтјев није прихваћен.

Драган Ђукић на незадовољство неколицине чланова скупштине одговара „да у комори дјелује једна група људи која покушава својим деструктивним дјеловањем уништити све оно што је позитивно направљено у тој институцији.“

Ђукић је рекао да ће Привредна комора убудуће чинити све да се стање у брчанској привреди побољша, као и да се обезбједи већи број чланова коморе.

Након сједнице Скупштине представљен је и ГИЗ пројекат „HelpDesk for busininess entitites“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Privredna komora Brčko: U ovoj godini započinju projekti edukacije privrednika

Mirsad Arnautović

Međunarodni sajam privrede u Brčkom od 07. do 09. novembra

Mirsad Arnautović

Привредна комора Брчко: Организован тренинг из области писања пројектних предлога

Vladimir Matijević