RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Merhamet obezbijedio oko 190 bajramskih paketića za djecu Brčkog, Bijeljine i Janje

Zahvaljujući humanitarnom fondu iz Atlante, koji uglavnom podržavaju naši iseljenici u SAD-u, Humaniratno udruženje „Merhamet“ Brčko uz podršku Humanitarne organizacije „Istina“ iz Sarajeva, u povodu predstojećeg Ramazanskog bajrama obezbijedio je 60 bajramskih paketića za djecu u Brčkom i 130 paketića da jecu Bijeljine i Janje.

„Radosna sam što je u Brčkom već napravljen taj neki korak koji i na ovaj način uvezuje sve nas u Bosni i Hercegovini, te da sarađujemo jer zajedno smo mnogo jači. Ovom komunikacijom među nama doznajemo za probleme koje nas muče, doznajemo i za probleme drugih i tako i ih zajedno rješevamo“, kazala je Munira Džambija, predsjednica „Istine“.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Brčko dr. Mustafa ef. Gobeljić, zahvalio se na vrijednim poklonima te istakao da će paketići biti uručeni u subotu uoči Bjarama i to djeci u dva mekteba kada se obavlja mektebska nastava.

Predsjednik Merhameta Brčko Suvad Alagić, istakao je da je ovo samo jedan od načina da se pokaže briga o najmlađima, te da će se ubuduće nastaviti.

Alagić je kazao da je tokom ove godine „Istina“ već pomogla Brčkom, Bijeljini i Janji donacijama iz Atlante koje se ogledaju u novčanim stipendijama za najbolje učenike, novim đačkim jaknama za đake pješake, invalidskim kolicima, ortopedskim pomagalima i paketima koka – nosilja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko večeras gasi svjetla – Sat za planetu zemlju

Radio Brčko

Gradonačelnik primio dječaka rođenog na dan uspostave Distrikta

Radio Brčko

Završena terenska vježba “NICS Brčko 2019”

Suvad Alagić