RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Милић: Покушај нарушавања регуларности изборног процеса у Брчком је кривично дјело

Градоначелник Брчког Синиша Милић затражио је од Тужилаштва и Полиције дистрикта да се интензивније ангажују на процесуирању одговорних за изборне крађе у Брчком.

Градоначелник Синиша Милић је навео да је регуларност изборног процеса у Брчком озбиљно доведена у питање манипулацијом са списком бирача који треба да гласају путем поште.

“Према посљедњим информацијама негдје око 6.400 бирача из Брчког нашло се на том фамозном списку за гласање путем поште, што је заиста огромна разлика у односу на 2016. годину, када је тај број износио негдје око 2.000 гласача“, рекао је градоначелник.

Милић је додао да постоје информације да се на терену одвија и куповина гласова што је још већи разлог да се Тужилаштво и Полиција укључе у овај процес.

“Уколико се буду прихватили изборни резултати који су посљедица очигледног кривичног дјела, онда смо заиста у проблему и дефинитивно би такав вид избора постао правило у Брчко дистрикту, што никако није у духу демократије и не одражава вољу грађана“, истакао је он.

Милић је нагласио да је неколико политичких субјеката упутило захтјев Централној изборној комисији за пролонгирање рока за закључивање бирачког списка, како би грађани имали довољно времена да интервенишу у случају неправилности, као и да се он том захтјеву у потпуности придружује.

“Уколико се Централна изборна комисија буде оглушила о тај захтјев и остави грађанима само 24 часа за упућивање жалбе, онда ризикује да и ЦИК – а има улогу изборном инжењерингу“, рекао је Милић.

Додао је и да, уколико овакав принцип изборног инжењеринга прође, да ће избори постати класична трговина и разбојништво.

Због тога је позвао грађане да и даље пријављују све неправилности које се тичу куповине гласова и превара у вези са гласањем путем поште.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Delegacija Malog Lošinja na sajmu Brčkom

Admir Kadrić

Милић: Постигнут договор са Републиком Српском о цијени електричне енергије

Radio Brčko

Službeni rezultati potvrdili pobjedu oporbe i odlazak Đukanovića s vlasti

Radio Brčko