RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Milić i Filipović održali sastanak sa gospodarstvenicima

Predsjednik i dopredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić i Ivo Filipović održali su danas sastanak s predstavnicima Gospodarske komore i Udruge poslodavaca na kojem je razgovarano o poboljšanju kvalitete poslovnog ozračja u Distriktu kroz sudjelovanje gospodarskog sektora u procesima donošenja propisa iz oblasti gospodarstva.

Podržan je prijedlog poslodavaca da njihovi predstavnici sudjeluju u radu skupštinskih povjerenstava kao vanjski suradnici kako bi na taj način doprinijeli procesu donošenja propisa i odluka.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić istaknuo je da je potrebno aktivirati rad Gospodarskog vijeća Distrikta koje je formirano u prošlom sazivu Vlade i Skupštine, te da podržava prijedlog poslodavaca da svi propisi prethodno budu razmatrani na sjednici Ekonomsko-socijalnog vijeća.

„Cilj svih nas je stvoriti sredinu koja će biti stimulativna i za gospodarstvenike i za radnike“, istaknuo je predsjednik Milić.

Predsjednik Gospodarske komore Brčko distrikta BiH Dragan Đukić rekao je da je  donošenje propisa na taj način potrebno radi poboljšanja poslovnog ozračja koje treba biti takvo da privuče investitore, da u njemu budu zadovoljni i gospodarstvenici i radnici napominjući da je gospodarstvo okosnica razvitka lokalne zajednice.

Predsjednik Udruge poslodavaca Brčko distrikta BiH Ševal Suljkanović rekao je da je izuzev unapređenja poslovnog ozračja potrebno unaprediti i učinkovitije djelovanje poslovne zajednice, te da je rad Ekonomsko-socijalnog vijeća Brčko distrikta potrebno podići na višu razinu.

Na današnjem sastanku je dogovoreno da Skupština, Gospodarska komora i Udruga poslodavaca Brčko distrikta BiH upute gradonačelniku zajedničku inicijativu za reaktiviranje Gospodarskog vijeća Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

I Džaferović odbio prisustvovati sastanku sa Lavrovim

Radio Brčko

Милић: Најважније да избори протекну у демократској и фер атмосфери

Radio Brčko

Izviđači Brčko: Otvoren Prvi novogodišnji turnir u streljaštvu

Mirsad Arnautović