RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Milica, Haris i Safet volonteri godine u Brčko distriktu

Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta Sead Šadić upriličio je danas prijem i uručio plakete volonterima godine u Brčko distriktu. Predstavnici trideset nevladinih organizacija iz Brčkog su između više stotina volontera kao najbolje u ovoj godini  odabrali njih troje.

Zahvalnice u ime Resursnog centra koji okuplja oko trideset nevladinih organizacija i ima preko 600 registrovanih volontera uručene su Milici Garić volonterki godine, Harisu  Kikiću volonteru godine i Safetu Imamoviću za nesebičan doprinos u promociji volonterizma i omladinskog rada u Brčko distriktu.

Milica Garić je već sedam godina član izviđača u Brčko distriktu, dugododišnji je volonter a trenutno pohađa redovnu srednju i muzičku srednju školu u Beogradu. Naravno to je ne sprečava da i dalje bude dio izviđača i volontera kada dođe u Brčko.

U ime Milice Garić priznanje je preuzela njena majka Slađana Garić koja je istakla “da je kao roditelj ponosna što je njena kćerka volonter i da mlade treba što više uključivati u ovakve aktivnosti jer će im to pomoći u izgradnji kvalitetnog i zdravog života i njihove ličnosti”.Haris Kikić koji volontira u Crvenom krstu/križu Brčko distrikta se zahvalio svima koji su odlučili da njemu treba biti dodijeljeno jedno ovakvo priznanje naglasivši da mu je izuzetna čast što je odabran za volontera godine.Safet Imamović je dobio priznanje za nesebičan doprinos u promociji volonterizma i  omladinskog rada.

“Ja lično ne vidim nikakvu potrebu za priznanjem jer smatram da je volonterizam nešto što treba biti društvena norma i da svaka osoba treba da bude dio društva u kojem će biti efektivan i produktivan” kazao je Imamović.Jedan od pokretača ideje prije četiri godine da se oda priznanje volonterima godine bio je i Sead Šadić glavni koordinator Vlade koji je svojevremeno bio predsjednik jedne nevladine organizacije u Brčko distriktu.

„Danas smo odali priznanje samo za ovo troje mladih brčaka, ali vjerujemo da u Distriktu ima i drugih koji svojim radom, zalaganjem i doprinosom zaslužuju da budu prepoznati jer daju svoj nesebičan doprinos građanima i ovoj lokalnoj zajednici. Zato svima nama ovo priznanje treba biti podstrek“ kazao je Sead Šadić Glavni koordinator  Vlade Brčko distrikta.Damir Radenković je u ime Resursnog centra naglasio važnost volonterizma u bilo kojoj lokalnoj zajednici.

“Volonterizam je nešto najviše što mlada osoba može dati za društvo, za zajednicu i za svoj grad a ujedno volontiranje će tom mladom čovjeku pomoći da pronađe svoj životni put onako kako ga je zamislio” istakao je Radenković.

Dobitnici današnjih priznanja za volontera godine su  se još jednom zahvalili  predstavnicima Vlade Brčko distrikta što prepoznaju značaj volonterizma u našoj zajednici

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Objavljen dokument o statusu završnih finansijskih izvještaja nevladinih organizacija za projekte iz 2022. godine

Emina Osmić-Hajdarević

Brčko: Odjel za zdravstvo ove godine namjerava plasirati 23 miliona KM socijalnih davanja

Suvad Alagić

Upriličen prijem za Edina Bakovića, selektora muške odbojkaške reprezentacije BiH

Radio Brčko