RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Uskoro počinje rekonstrukcija Odjeljenja hirurgije i pedijatrije u brčanskoj Bolnici

Odjeljenje za zdravstvo Vlade Brčko distrikta će biti nosilac aktivnosti na realizaciji projekta rekonstrukcije Odjeljenja hirurgije i pedijatrije u općoj Bolnici u Brčkom koji bi uskoro trebao započeti.

„Odjeljenje za zdravstvo Vlade Brčko distrikta je već obezbijedilo 600 hiljada KM u kapitalnom budžetu, urađen je glavni projekat i po dobijanju odobrenja za građenje odmah će biti raspisan javni poziv za izvđenje radova na rekonstrukciji ova dva bolnička odjeljenja“, istakao je Sead Šadić, šef Odjeljenja za zdravstvo.Rekonstrukcija podrazumijeva potpuno uređenje ovih odjeljenja od građevinskih radova do izmjene sanitarnih i elektro instalacija.

“Po završetku rekonstrukcije Odjeljenja hirurgije i Pedijatrije uslijedit će i rekonstrukcija odjeljenja radiologije”,  najavio je Šadić.

U proteklom periodu je u brčanskoj Bolnici izvršena rekonstrukcija nekoliko odjeljenja među kojima je i Odjeljenje za anesteziju, neurologiju i fizijatriju te interno.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Milica, Haris i Safet volonteri godine u Brčko distriktu

Mirsad Arnautović

Prijedlog budžeta Distrikta za tekuću godinu, najkasnije iduće sedmice ide u brčanski Parlament

Admir Kadrić

Pvi dani masovne imunizacije u Brčkom protiču bez poteškoća

Admir Kadrić