RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Milorad Dodik boravio danas u posjeti Brčko distriktu

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik boravio je danas u posjeti Brčko distriktu gdje se sastao sa gradonačelnikom distrikta i njegovim saradnicima a tokom posjete obišao je i pogone tvornice ulja Bimal i brčanske šećerane.

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić je nakon ovog sastanka istakao da je ohrabren najavama da postoji spremnost Srpske da distriktu pomogne u transportu zaštitnih sredstava koje namjerava da nabavi iz Kine, kao i zbog donacije jednog respiratora.

On je napomenuo da je danas Vlada distrikta razmatrala program mjera za oporavak privrede distrikta nakon što epidemija prođe, te da će neke mjere preduzimati i ranije.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je rekao novinarima nakon sastanka sa Milićem da će bolnički kapaciteti Republike Srpske biti na raspolaganju distriktu u slučaju potrebe.

“Brčko je dobar primjer u preduzetim mjerama sprečavanja širenja virusa. Ono što možemo da uradimo više, to je bolja koordinacija između granične policije i drugih agencija, pa i distrikta, jer imamo ljude koji prolaze, a ne obavijeste se druge agencije”, rekao je Dodik.

Dodik je napomenuo da je sada na građanima Brčko distrikta, Republike Srpske i Federacije BiH koliko će se virus širiti.

“Ukoliko ostanemo disciplinovani, ostanemo kući, pridržavamo se samoizolacije, možemo da računamo da ćemo u narednim sedmicama moći da iskontrolišemo određena kretanja. Kao što ste čuli iz kineskih iskustava tek 28. dan ako dođe do stagnacije oboljelih, možemo reći da smo ušli u fazu samokontrole. To ne znači da je stvar završena i ovo je vjerovatno nešto što će trajati nekoliko mjeseci. U tih nekoliko mjeseci moramo se organizovati na najbolji mogući način i moj apel je upravo te vrste”, poručio je Dodik.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Dodik primljen u UKC RS-a, ima obostranu upalu pluća

Radio Brčko

Милић: Утврђени закључци за побољшање привредног амбијента дистрикта Брчко

Radio Brčko

Upućena telefonska prijetnja smrću Miloradu Dodiku i članovima njegovog kabineta

Radio Brčko