RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Počela edukacija za aplikante u Programu samozapošljavanja

U velikoj sali Omladinskog centra u Brčkom danas je počela edukacija za više od stotinu lica koji su se prijavili na najnoviji Program samozapošljavanja u privredi za 2019. godinu.

Od 04. do 19. novembra sva nezaposlena lica sa evidencije Zavoda za zapošljavanje te ona lica koja su u ovoj godini registrovala djelatnost imali su priliku da apliciraju za sredstva predviđena ovim programom.

“Sredstva se dodjeljuju za poslovne ideje koje promovišu razvoj zanatskih djelatnosti, proizvodnje i usluga odnosno sve osim trgovine i ugostiteljstva” istakla je Ognjenka Spasojević savjetodavac za poslodavce u Zavodu za zapošljavanje

Odjel za privredni razvoj Vlade Brčko distrikta je u skladu sa ovim programom dužan  da obezbijedi edukaciju za sve aplikante kako bi lakše uradili biznis plan za svoje  poslovne.

Programom je predviđeno da ona lica koja se nalaze na evidenciji Zavoda mogu dobiti maksimalno 15 hiljada KM, dok oni koji su registrivali poslovnu djelatnost u ovoj godini mogu aplicirati za najviše deset hiljada KM.

Vlada Brčko distrikta je i ove godine za Program samozapošljanja u privredi izdvojila 500 hiljada KM.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Zavod za zapošljavanje već dvije godine uspješno realizuje projekat “Mobilni biro”

Mirsad Arnautović

Brčko: U petak četvrti Sajam obrazovanja i zapošljavanja

Sandra Živković

Brčko: Raspisan javni poziv za Program samozapošljavanja u privredi

Mirsad Arnautović