RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

MIZ Brčko: Održano predavanje “Psihoaktivne supstance koliko su prisutne u našem društvu”

Sinoć je u organizaciji Kancelarije za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice  Brčko održano treće edukativno predavanje – tribina na temu: “Psihoaktivne supstance koliko su prisutne u našem društvu”.

“Nema isplativije i korisnije investicije od investiranja u odgoj naše djece, da budu stabilni kada budu koračali životnom stazom.”, istaknuo je  jedan od predavača dr. Mustafa ef. Gobeljić.

Prof. dr. Miroslav Gavrić, drugi izlagač koji je uzeo učešće u tribini govorio je o štetnostima konzumiranja psihoaktivnih supstanci sa aspekta psihologije, te se osvrnuo na aspekte štetnosti konzumiranja droge po zdravlje čovjeka.

Na kraju je mr. sc. Edina Osmić -Šadić govorila o rezultatima istraživanja kojim su obuhvaćeni srednjoškolci svih srednjih škola a kojim je utvrđeno da prvi susret s drogom učenici imaju u periodu od 14-16 godine, što je alarm da se još i u osnovnoj školi intenziviraju aktivnosti po pitanju prevencije.

Ono što je ohrabrujuće je naglasiti da sve više interesanata ima na predavanjima u organizacije ove Kancelarije što potvrđuje i broj prisutnih na sinoćnoj tribini. negdje oko stotinu prisutnih različitog starosnog uzrasta.

Svim prisutnim su podijeljeni promotivni materijali, a oni koji su uzeli učešće u tribini dobili su na poklon knjigu koju su izdali naši predavači prof.dr. Miroslav Gavrić mr. sc. Edina Osmić – Šadić pod naslovom: „Organizacioni aspekti prevencije zloupotrebe psihoaktivne supstance“.

Kancelariju za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice  Brčko vodi prof. Behija Kadušić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Patronažna služba na godišnjem nivou bilježi više od 2.000 previjanja

Mirsad Zahirović

Prof. dr. Mevludin Hasanović večeras na debati i radionici u brčanskoj Divanhani

Admir Kadrić

U Brčkom prof. dr. Mevludin Hasanović govorio o svim vrstama ovisnosti, naročito kod mladih

Admir Kadrić